Persbericht: digitaal ondernemer Victor Terpstra stapt in landelijk initiatief gericht op 45-plussers met zorg voor ouders

Door Hello 24/7

Veel 45-plussers worstelen met de zorg voor hun ouder(s). In Nederland alleen al meer dan 2 miljoen. Zeker omdat ouderen steeds langer op zichzelf wonen en een plek in de zorg is niet meer vanzelfsprekend is. Daardoor nemen de kinderen geregeld zorgtaken over. Vaak is dit een uitdaging voor mensen met een druk eigen leven en reisafstand tot het ouderlijk huis.

Hello 24/7 is de eerste oplossing die zich specifiek richt op 45-plussers die hun ouder(s) willen ondersteunen zo lang mogelijk zelfstandig thuis te blijven wonen. Dat begint met een gratis zorg-familie-app waarmee zorg- en familiezaken eenvoudig geregeld kunnen worden gecombineerd met handige dienstverlening.

Exact een jaar na deelname van Aletra Capital Partners als mede-investeerder in Hello 24/7, versterkt Victor Terpstra het Hello team als actieve aandeelhouder en voorvechter van moderne dienstverlening voor een maatschappelijke uitdaging. 

Hello 24/7, moderne dienstverlening voor een maatschappelijke uitdaging

‘Niet alleen ik werd geconfronteerd met de uitdaging de zorg voor mijn vader te combineren met werk en privé. Maar liefst 2 miljoen mensen in Nederland ondervinden dit dagelijks. Je hebt als kind zelf het gevoel dat je hierin vaak tekortschiet en praktische ondersteuning is nauwelijks te vinden.’ zegt Victor Terpstra, ruim 20 jaar actief als digitaal ondernemer. ‘Daarom vind ik Hello een prachtig initiatief. Een groot thema. Innoveren in een markt die dagelijks in het nieuws is, waar nieuwe concepten broodnodig zijn en meewerken aan de oplossing van een groot probleem voor velen.’

Arthur Clement, oprichter en CEO van Hello 24/7, is enthousiast over de versterking van het Hello team. ‘Victor ken ik al vele jaren, hij is een enthousiast en gedreven ondernemer net als ik. We willen een sterk Nederlands merk neerzetten met moderne dienstverlening voor een maatschappelijke uitdaging. Digitale innovatie, gemak en service bieden is daarbij van groot belang, juist daar heeft Victor zijn strepen ruim 20 jaar lang verdiend.’

Over Hello 24/7

Eén social app en platform die mensen en diensten verbindt

De basis van Hello 24/7 wordt gevormd door een social app die iedereen gratis kan downloaden. Door familie, vrienden en buren te verbinden ontstaat een klein en persoonlijk sociaalnetwerk en wordt de zorg eerlijk en overzichtelijk gedeeld. De app biedt o.a. een familie-agenda, actielijsten, chat en videobellen. Zo blijft iedereen betrokken en kunnen onderlinge afspraken eenvoudig worden afgestemd.

Daarnaast bestaat de zorg voor ouders en dierbaren vooral voor een belangrijk deel uit praktische zaken zoals boodschappen, eten, huishoudelijke hulp en klusjes. Met de filosofie Vriendelijk, Veilig en Vertrouwd is Hello samenwerking aangegaan met landelijk opererende en gerenommeerde aanbieders, die via de Hello app diensten aanbieden die eenvoudig afgenomen kunnen worden.

Inzetten op innovatie: Oogje in het zeil© met een slimme meter in de meterkast

Als ouders kwetsbaarder worden én nog zelfstandig wonen, beginnen veel kinderen zich zorgen te maken. Denk aan de kans op vallen of onwel worden. Hello 24/7 heeft vernieuwde oplossingen voor personenalarmering ontwikkeld. Privacy en vrijheid voor alle betrokkenen hebben daarin centraal gestaan. De slimme, zelflerende meter van Hello zit enkel in de meterkast en bekijkt het energieverbruik in huis. Er worden geen bewegingsmelders, camera’s of andere sensoren zichtbaar in huis geplaatst. Wijkt het dagelijkse leefpatroon van de alleenwonende af, dan krijgen de dagelijks betrokkenen in de Hello familie-app een bericht. Zo houd je met elkaar een oogje in het zeil. Wordt de woonsituatie zorgelijker, dan biedt Hello de mogelijkheid tot aansluiting op Hello alarmcentrale.

Noot voor de redactie
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Arthur Clement, tel 06 53218030 of via arthur.clement@hello247.nl Of Victor Terpstra, tel 06 53749233 of via victor.terpstra@hello247.nl. Voor meer achtergrondinformatie: zie www.hello247.nl